Waarom zijn proefabonnementen op tijdschriften vaak zo goedkoop?

  1. Home
  2. Blogartikel
  3. Waarom zijn proefabonnementen op tijdschriften vaak zo goedkoop?

Als je verschillende tijdschriften leuk vindt, dan kun je met gemak een heel jaar doorkomen met het afsluiten van verschillende proefabonnementen. Tijdschriften worden soms voor een euro per nummer aangeboden, in de hoop dat je het blad zo leuk vindt dat je aansluitend een abonnement neemt. Vroeger was dat ook vaak een verplichting. 25 nummers voor 25 euro, maar dan aansluitend wel een abonnement voor minstens een jaar voor de normale prijs. Maar de markt verandert, en dus wordt er ook steeds meer gestunt met abonnementen op bladen.

Felle concurrentie onder uitgevers

Er is bijna geen land te bedenken waar zoveel tijdschriften worden uitgegeven als in Nederland. Voor iedere doelgroep zijn er meerdere bladen. Die moeten wel allemaal een afzetmarkt hebben. Nu is het wel zo dat veel mensen meerdere bladen lezen. Veel vrouwen lezen zowel de Libelle als de Margriet of de Viva. Mannen hebben een abonnement op de Nieuwe Revu en op de Autoweek. Maar dan nog is het belangrijk om de gunst van de lezer te winnen. Daarom wordt er vaak flink gestunt met aanbiedingen om nieuwe abonnees te lokken. Als je van plan bent om een abonnement op een blad te nemen is het dan ook zeker de moeite waard om uit te zoeken of er een leuke aanbieding is.

Bespaar flink op je tijdschriften, let op aanbiedingen

Als je een blad erg leuk vindt, en je koopt het af en toe los, dan is het vaak aantrekkelijk om gebruik te maken van een aanbieding voor een abonnement. Zo’n tijdelijk abonnement stopt vanzelf weer, je zit vrijwel nooit vast aan een vervolg. En mocht dat wel zo zijn, dan kun je maandelijks opzeggen, dat is in Nederland wettelijk geregeld. Jaarabonnementen mogen niet meer. Maar meestal wordt er nadrukkelijk gezegd dat het abonnement vanzelf stopt, dit wordt gebruikt als marketing om geïnteresseerden over de streep te trekken. Wel is het zo dat je tegen het einde van je goedkope abonnement benaderd zult worden om je over te halen om het abonnement voort te zetten. Soms krijg je dan opnieuw korting, al zal die altijd lager zijn dan van het welkomstabonnement.

Van actieabonnement naar actieabonnement

Je kunt vrijwel nooit aansluitend gebruik maken van acties voor een abonnement op een  tijdschrift. Maar als je afwisselt met pakweg 3 of 4 tijdschriften dan kun je vaak zonder problemen profiteren van acties. Dus als je het geen probleem vindt om drie maanden het ene blad te lezen en vervolgens 4 maanden een vergelijkbaar blad, dan is dit een prima manier om redelijk goedkoop tijdschriften te lezen.

Menu