Is je deelname aan de loterij nog wel de moeite waard?

  1. Home
  2. Blogartikel
  3. Is je deelname aan de loterij nog wel de moeite waard?

Veel mensen spelen mee in een maandelijkse loterij zoals de Postcode Loterij, vriendenloterij of de Taatsloterij. Uiteraard in de hoop ooit die miljoenenjackpot in de wacht te slepen. Maar als je al jaren meespeelt en nooit meer dan kleine prijzen hebt gewonnen dan kan er een moment komen dat je wilt stoppen met de loterij. Je kunt die dan heel eenvoudig online opzeggen. Sommige loterijen zijn erg vasthoudend om je als deelnemer te behouden of terug te krijgen. Maar als je besluit om te stoppen dan is dat natuurlijk jouw keuze.

Online een loterij opzeggen

Veel loterijen kun je online opzeggen. Zo voorkom je dat je een begripvolle medewerker aan de telefoon krijgt die, voordat je opzegging uiteindelijk wordt geregeld, eerst nog minstens 5 minuten zijn best doet om je op andere gedachten te brengen. Als je telefonisch opzegt bij de organisatie zelf, zorg dan dat je stevig in je schoenen staat en wees voorbereid op mogelijke argumenten waarom je toch echt moet blijven meespelen. Als je vastberaden aangeeft te willen stoppen zal de opzegging waarschijnlijk vlotter verlopen dan wanneer je aangeeft dat je erover nadenkt om te stoppen.

Bedenk hoeveel je bespaart als je stopt met een loterij

De meeste grote loterijen kosten zo’n 15 euro per maand aan deelname. Dat is dus minimaal 180 euro per jaar. Een veelvoud daarvan als je met meerdere loten meespeelt. Als je dat geld heel goed kunt gebruiken voor andere doelen, dan is het helemaal niet vreemd om met een loterij te stoppen. En ja, natuurlijk is het zuur als je stopt met de Postcode Loterij en de Miljoenenkanjer valt in jouw straat. Maar bedenk je dat deze kans heel klein is. De kans dat het gebeurt is dus te verwaarlozen.

Met een loterij steun je ook goede doelen

Alle grote loterijen geven jaarlijks miljoenen aan goede doelen. Dit kan een reden zijn om toch te blijven meespelen. Maar je kunt ook besluiten om het geld voor de loterij aan goede doelen te geven die je zelf een warm hart toedraagt. Je wint dan weliswaar geen prijzen meer, maar de donaties geven je vast een goed gevoel. Je kunt vrijwel alle grote loterijen online opzeggen, maar als je absolute zekerheid wilt dan kun je natuurlijk ook een brief sturen waarin je je opzegging kenbaar maakt. Vraag in zo’n geval altijd om een schriftelijke bevestiging.

Menu