Is het wel zo aantrekkelijk om een cadeau te krijgen bij een abonnement?

  1. Home
  2. Blogartikel
  3. Is het wel zo aantrekkelijk om een cadeau te krijgen bij een abonnement?

Soms adverteren aanbieders van energiecontracten of van een tijdschrift met een cadeau wat je krijgt als je nú een abonnement neemt. Veel mensen zijn hier gevoelig voor. Een mooie tas krijgen bij een abonnement op een damesblad klinkt heel aantrekkelijk. Een tablet als je overstapt op een andere energieleverancier ook. Maar is het wel zo’n goede keuze? Dat hangt van een paar dingen af.

Hoe essentieel is het cadeau wat je kunt krijgen voor jou?

Als je een cadeau krijgt bij een abonnement dan is de belangrijkste vraag natuurlijk: hoe leuk vind ik het cadeau? Als het gaat om iets wat je zelf niet gaat gebruiken en wat dus nutteloos in de kast belandt dan is het cadeau dus geen argument om juist nu dat abonnement af te sluiten. Vaak wordt er een alternatief geboden in de vorm van een korting op het abonnementsgeld. Die korting ligt dan wel fors lager dan de waarde van het cadeau. Als je een zo voordelig mogelijk abonnement wilt dan is het natuurlijk verleidelijk om voor de korting te gaan. Maar pas op: Vaak is de korting hoger als er op een bepaald moment geen cadeau wordt aangeboden. Dus met andere woorden: als je nu kunt kiezen voor een cadeau of 20 euro korting op het abonnement, dan is de kans groot dat je op een later moment 25 of 30 euro korting kunt krijgen, omdat er dan geen cadeau wordt aangeboden.

Bedrijven spelen in op de wens om iets gratis te krijgen

Mensen zijn heel gevoelig voor iets gratis kunnen krijgen. De vraag of ze het cadeau leuk vinden of het kunnen gebruiken speelt een ondergeschikte rol. Die keukenmachine waarmee je kunt hakken, snijden en schaven zal toch best handig zijn? Datzelfde geldt voor het Senseo apparaat, ook als je zelf geen koffie drinkt is het toch altijd handig voor de visite? Het hangt er maar net vanaf hoe je er tegenaan kijkt. Snijden en hakken gaat vaak net zo snel met een mes, en dan hoef je niet na afloop zo’n apparaat schoon te maken. Als je vrijwel nooit koffie drinkt of zet voor bezoek dan is zo’n luxe koffieapparaat wellicht alleen maar een sta-in-de-weg op je aanrecht.

Wacht op het juiste moment om een abonnement af te sluiten

Wil je een abonnement op dat leuke tijdschrift? Wacht dan als het even kan op het juiste moment. Koop het blad liever een paar keer los in de winkel dan dat je een abonnement neemt op een moment dat het aanbod dat je krijgt eigenlijk niet aantrekkelijk is. Er komt zeker een moment waarop dat namelijk wel het geval is.

Menu