Is een online opzegging wel rechtsgeldig?

  1. Home
  2. Blogartikel
  3. Is een online opzegging wel rechtsgeldig?

Veel mensen vinden het een beetje griezelig om online iets op te zeggen. Want wat als de opzegging niet aankomt of niet wordt verwerkt? Er is toch een handtekening nodig en die ontbreekt nu. Maar online opzeggen is wel degelijk rechtsgeldig. Een bedrijf of instantie kan nooit claimen dat je opzegging niet is verwerkt omdat dit niet per post met handtekening was doorgegeven. Dit kan alleen als dit expliciet in de voorwaarden staat en dat is vandaag de dag vrijwel nergens meer het geval. Je kunt vrijwel alles gewoon online opzeggen en dat moet door het bedrijf of goed doel gewoon worden verwerkt met ingang van de datum waarop je de opzegging doorgaf.

Online opzeggen is goedkoop en snel

Online opzeggen is natuurlijk heel gemakkelijk en ook snel te regelen. Je hoeft niet de deur uit om een brief te gaan posten of om postzegels te gaan kopen. Je kunt bovendien op ieder gewenst moment opzeggen, Als je gebruik maakt van een online opzegservice dan kan dat vaak ook direct online zonder dat je hoeft te bellen en dus afhankelijk bent van de openingstijden van de klantenservice. Het grote voordeel daarvan is dat je opzegt op het moment dat je eraan denkt en dat het niet weer aan je aandacht ontsnapt waardoor je abonnement of donatie nog een maand doorloopt.

Schriftelijk opzeggen via Directopzeggen.nl

Als je telefonisch opzeggen niet vertrouwt dan kun je ook gebruik maken van de opzegservice van Directopzeggen.nl. Je kunt namelijk een online brief invullen die voor je wordt verstuurd. Dit kan via de gewone post of als je dat wilt ook aangetekend. Je hoeft zelf niets uit te printen of naar het postkantoor te brengen, dat wordt allemaal geregeld. Je ontvangt altijd een bevestiging zodat je zeker weet dat je opzegging is ontvangen en wordt verwerkt. Vervolgens kun je er op rekenen dat je opzegging zo snel mogelijk wordt verwerkt.

Niet meer op zoek naar postadressen

Sommige bedrijven zijn er en kei in om hun postadres te verstoppen op de website. Je kunt ze alleen bellen of mailen of nog erger: een online formulier invullen waar je maar beperkt informatie kwijt kunt. Deze slechte bereikbaarheid is een grote ergernis voor veel consumenten. Als je gebruik maakt van de service van Directopzeggen.nl hoef je niet op zoek naar adressen. Je kunt gebruik maken van de standaardbrief of telefonisch opzeggen. De kosten staan duidelijk op de website vermeld.

Menu